Creme fraiche-baserad laxsås till rökt lax

Creme fraiche-baserad sås till rökt lax

Denna laxsås baseras på creme fraiche och är väldigt enkel att tillaga och gifter sig utmärkt med både varmrökt lax samt kallrökt lax. Rökt lax är nästan alltid varmt uppskattat när du bjuder på middag hemma, och det finns gott om högtider då det passar ypperligt bra på middagsbordet.

Tidsåtgång: 10 minuter

Portioner: ca 4

Ingredienser:

  • 1 burk creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 – 1 dl finskuren dill
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 4 msk stenbitsrom
  • salt & peppar

Tillagning av laxsås:

Att tillaga denna laxsås är extremt enkelt och det går på ett kick. Blanda ner creme fraiche, majonnäs, senap, dill och lök. Rör om ordentligt. Tillsätt därefter stenbitsrom och rör om försiktigt. Smaka sedan av med salt och peppar. Smaklig måltid!

Ifall du vill lyxa till laxsåsen något så kan du prova att byta ut stenbitsrom mot löjrom, vilket gör såsen ännu godare!

 

 

No comments yet. Be the first.

Leave a reply